Hopp til hovedinnhold

Et reisende hjemmekontor

Han hadde tenkt på det lenge, men da koronaviruset kom til Norge så Ole Johnny Steinsvik på det som en gyllen mulighet til å endelig teste ut bobillivet. Det siste halvannet året har han i perioder kombinert jobb og fritid, reist rundt i Norge og jobbet fra bobilen.

- Jobben min innebærer en god del reising og kundebesøk, så jeg er vandt med å være på farten. Da alt stengte ned og man prøvde å unngå smitte, tenkte jeg at en bobil hadde vært perfekt. På denne måten ville jeg ha tilgang til både seng og mat på reise, og dermed slippe å bo på hotell og spise på restauranter, sier Steinsvik.

Han er markedssjef i Brage Finans, og mye av arbeidsdagen går ut på å kommunisere med samarbeidspartnere samt etablere nye samarbeidsavtaler med forhandlere som tilbyr lån til bil, båt og caravan. I tillegg går en god del av tiden hans til opplæring og oppfølging.

Smidig, effektivt og fleksibelt

For et halvannet år siden dro Steinsvik på sin første jobbreise med bybobilen Pössl 30 Trenta. En bybobil er en varebil som er innredet som en bobil, men har likevel alt du trenger som i en vanlig bobil.


- Jeg har både sittegruppe, seng, kjøkken og bad, og mangler ingenting. Den er lett å kjøre, og en av de store fordelene med en bybobil er at den er smalere og som regel kortere, noe som gjør det enklere når det kommer til parkering. Midt i blinken for meg og mitt bruk.

 

Les også: Et feriehus på hjul


Som arbeidsområde dekker Steinsvik et stort område fra Sognefjorden og helt opp til Trondheim. Han har også noen samarbeid med forhandlere i Nord-Norge.


- Når jeg er på reise er jeg som oftest innom ganske mange ferger. I stedet for at dette blir dødtid, pleier jeg å nytte tiden til å svare på mail eller gjøre andre administrative oppgaver. Da snur jeg helt enkelt setet, også sitter jeg ved bordet og er på kontoret. Har vi digitale møter er det også bare til å kjøre til siden og delta fra bilen. Slik blir det en effektiv hverdag, sier Steinsvik.


Han trekker også frem at bobilen gjør arbeidsuken veldig fleksibel, da han nærmest kan parkere hvor som helst når han er ferdig for dagen. 


- Tidligere var jeg veldig avhengig av å følge et tidsskjema ut ifra hotellbookinger og lignende. Nå kan jeg i større grad se det an og bestemme om jeg skal kjøre videre på ettermiddagen eller vente til morgenen etter, noe som selvsagt er veldig behagelig. 

 

Kombinerte jobb og fritid

I tillegg til jobb har Steinsvik også brukt bobilen på fritiden til å oppleve Norge fra veien, både alene og med kona.   

  • I fjor skulle jeg og fruen til Lofoten på sommerferie, og siden jeg uansett skulle kjøre forbi mange forhandlere kombinerte jeg dette med jobb. Den første uken stoppet vi derfor blant annet i Trondheim, Namsos, Mosjøen, Mo i Rana og avsluttet i Bodø før vi dro videre på ferie til Lofoten. Her hadde vi noen fantastiske dager, bodde helt ved sjøkanten og fikk nydelig vær, sier Steinsvik.

 

Les også: Elsker friheten bobillivet gir

 

I voksen alder har han ikke feriert så mye i Norge. Med bobil ser Steinsvik likevel for seg flere både små og lengre turer.


- Den første sommeren med pandemi ferierte vi rundt om på Vestlandet med privatbil og jeg husker hvor kostbart det ble med hotellovernattinger, restaurantbesøk og alt utenom. Med bobil er det en helt annen historie. Du kan lage din egen mat og det er rimelig å stå på campingplasser eller besøke for eksempel venners hytter eller hjem og stå på tunet deres. Terskelen for å dra på besøk blir faktisk mye lavere når du har med deg alt i bilen og folk slipper å re opp senger, sier Steinsvik.


For han har friheten ved bobillivet virkelig gitt mersmak, og han ser allerede frem til neste weekend- eller ferietur. 


- Det er helt fantastisk å være på ferie og reise med bobil. Du kan være spontan og kjøre etter finværet, samtidig som det er lettvint og lite stress siden du faktisk reiser rundt med huset ditt. På kun halvannet år har jeg fått mange fine opplevelser, og ser frem til enda flere, avslutter Steinsvik. 

 

 

Drømmer du også om friheten bobil eller campingvogn gir?

Brage Finans tilbyr finansiering av både nye og brukte bobiler. Søk i dag og få et godt tilbud!

Søk her!