Elsker friheten bobillivet gir

Vi går mot vår og sommer, og for mange betyr det at sesongen for bobillivet nærmer seg. Birger Norø er en av de som gleder seg til å få bobilen sin på veien igjen!

- Om sommeren reiser vi gjerne på bobilturer som varer både to og tre uker. De lengste turene våre kan gjerne vare opptil fem uker, og det er helt herlig, sier Birger Norø (67).

Han og kona er pensjonister og nyter den friheten det gir. På vinteren oppholder de seg på Gran Canaria, og så vender de som regel snuten hjem til Norge, til Sømna, i månedsskiftet mars/april.

Tilbake til campinglivet

Ekteparet Norø har fire barn, og for mange år siden hadde de campingvogn og likte godt å reise på turer med den. Da barna vokste opp, bestemte familien seg for å bygge hytte.

- På det tidspunktet strakk tiden rett og slett ikke til, så vi rakk ikke å både reise på campingturer og på hytten. I 2002 bestemte vi oss derfor for å selge campingvognen vår, sier Norø.

12 år etter at de solgte campingvognen, gikk ekteparet tilbake til bobil- og campinglivet.

- I 2014 ble vi pensjonister og fikk naturlig nok bedre tid. Da bestemte vi oss for å kjøpe en bobil, da vi virkelig savnet campinglivet. De siste seks årene har vi hatt mange flotte turer - både oss to alene, men også på litt kortere turer med barnebarna våre.

Fin måte å oppleve Norge på

Før ekteparet gikk til innkjøp av en bobil, satte de opp en liste med kriterier. Punktene handlet om alt fra kvalitet, pris og funksjon.

- Vi ønsket en bobil som var flott både innvendig og utvendig, hadde vannbåren varme, stekeovn, bad, dusj og en motor som passet til lengre turer. Vi endte opp med en Carthago, som er en helintegrert bobil. Den passer til vårt behov, og vi er kjempefornøyde, sier Norø.

Han og kona holder seg for det meste i Norge, men tar av og til en tur innom Sverige med bobilen.

- Det er helt fantastisk å feriere i Norge, og kjøre i den flotte naturen vår. I tillegg har vi de siste årene knyttet flere bekjentskaper som vi gjerne møter igjen på ulike campingplasser rundt om i Norge, så det er veldig kjekt og sosialt.

image

Et feriehus på hjul

Mange nyter friheten og fleksibiliteten som bobil- og campinglivet gir. Les om hvorfor Petter Solholm har blitt bitt av basillen.

Les også et feriehus på hjul

Elsker friheten

Med en bobil kan du spontant dra avgårde på en tur, uten at det krever så mye planlegging. Veien kan nemlig bli til underveis.

- Med en bobil har du alt du trenger - god seng, dusj og kokefasiliteter - og du kan dra når du vil og hvor du vil. Alt du trenger er litt mat og klær. Den friheten elsker vi.

Tips til de som vurderer å gå til anskaffelse av en bobil?

- Det viktigste er å finne en bobil som passer for deg og ditt behov. Vi har flere ganger sett at folk kjøper bobil på impuls. Det kan fort bli dyrt, dersom du i ettertid finner ut at du har kjøpt feil bobil for ditt behov. Så mitt beste tips er å gjøre som vi gjorde; se for deg hvordan du ønsker at bobillivet skal være og sett opp en liste over kriterier.

image

Drømmer du også om bobil eller campingvogn?

Vi tilbyr finansiering med pant i bobilen. Les mer og søk om et uforpliktende tilbud her.

Få tilbud på bobillån