Spennende ladbare nyheter i 2022

Det er ingen tvil om at det fortsatt er elbilene som dominerer årets bilnyheter, men vi ser også mange spennende nyheter innen ladbar hybrid. Daglig leder i Åkra Bil AS, Arnstein Thengs, forteller om det siste nye og hva vi kan forvente i 2022.

- Det nye EU-kravet om en grønnere profil og lavere utslipp har virkelig fått fart på flere bilprodusenter, og i år som i fjor, vil vi se en stor økning i utvalget med et større og bredere spekter innen elektrifiserte biler, sier Thengs.

Åkra Bil AS ble stiftet i 1996 og holder til i Haugesund. De fører bilmerker som Opel og Citroën.

 

Daglig leder i Åkra Bil AS, Arnstein Thengs

Økt frihet og fleksibilitet

En av de store elektrifiserte nyhetene er at det kommer nye modeller på markedet som har lengre rekkevidde enn det vi har sett tidligere.

- For mange betyr bil frihet, og vi vet at “rekkevidde-angsten” har vært et viktig argument som har vært utslagsgivende for veldig mange for å ikke skaffe seg en elektrifisert bil. Det å kunne sette seg i bilen og kjøre dit du vil, uten å måtte tenke på hvor langt det er, er viktig for mange. Ved økt rekkevidde blir dette i større grad mulig, sier Thengs.

Tall fra SSB viser at det var 260.000 elbiler på norske veier ved inngangen til 2020. Det var en økning på 33 prosent i forhold til året før, og det er ingen grunn til å tro at denne veksten vil stoppe opp.

- I tillegg til rekkevidde, er det også kommunisert at det i løpet av de kommende årene vil komme enda flere ladestasjoner. For elbileiere vil dette gi økt fleksibilitet og kreve mindre planlegging. Dette er veldig positivt, men også nødvendig da det er klart at behovet for ladestasjoner øker i takt med utbredelsen av elektrifiserte biler.

Les også: Elbilen trenger ikke være en bil nummer to

Større og bredere utvalg

I 2022 kommer det en rekke nye elektrifiserte biler, og flere bileksperter spår dette til å bli det aller mest spennende elbilåret til nå. Vi vil kunne se alt fra små til store, dyre og eksklusive modeller til rimeligere folke-elbiler.

- Det skjer mye på markedet, og vi ser mange spennende hybridbiler. Fordelene med dette er det faktum at du kan skifte på kjøremodusene – kjøre rent elektrisk, hybrid eller bruke forbrenningsmotoren. Når du er på langtur slipper du derfor å måtte stoppe og lade, da forbrenningsmotoren gjør at du kan komme langt avgårde, sier Thengs.

Les også: Et nytt fleksibelt bilabonnement

Utfordringen det siste året har vært at mange leverandører har slitt med å levere biler grunnet korona.

- Det er helt klart at viruset har påvirket markedet, men nyhetene lar likevel ikke vente på seg. Du har blant annet hybridbilene Citroën C5x og Opel Astra. Citroën er en designmessig stor bil med SUV-detaljer. Denne bilen kombinerer ny teknologi med komfort i form av hydrauliske dempere. Opel Astra på sin side er en lekker elektrifisert stasjonsvogn som appellerer til en annen kjøpergruppe. Her får du et lekkert designspråk kombinert med praktiske løsninger som smarte sensorer.

Nye Opel Astra

Noe til enhver smak

Samlet vil nyhetene om økt rekkevidde, flere ladestasjoner og større utvalg trolig påvirke salget av elektrifiserte biler fremover.

- Jeg tror ladbar hybrid og elbilmarkedet bare vil fortsette å øke, da folk flest forstår at det er elektrifisert biler som er fremtiden. Med alle nyhetene som kommer tror jeg de aller fleste vil kunne finne en bil som passer til sin smak og behov, avslutter Thengs.

image

Planer om å kjøpe elbil?

Brage Finans tilbyr lån for både ny og brukt elbil. Med et grønt billån får du både lavere rente og gebyrer.

Få tilbud på grønt billån