Spennende elbilnyheter

Det er ingen tvil om at det er elbilene som dominerer årets bilnyheter. Daglig leder i Åkra Bil AS, Arnstein Thengs, forteller om det siste nye innen elektrifiserte biler og hva vi kan forvente i 2021.

- Det nye EU-kravet om en grønnere profil og lavere utslipp har virkelig fått fart på flere bilprodusenter, og i år vil vi se en stor økning i utvalget med et større og bredere spekter innen elektrifiserte biler, sier Thengs. Han opplever at de har hatt større etterspørsel etter elbiler bare de siste månedene.

Åkra Bil AS ble stiftet i 1996 og holder til i Haugesund. De fører bilmerker som Opel og Citroën.

Økt frihet og fleksibilitet

En av de store elbil-nyhetene er at det i 2021 kommer nye modeller på markedet som har lengre rekkevidde enn det vi har sett tidligere.

- For mange betyr bil frihet, og vi vet at "rekkevidde-angsten" har vært et viktig argument som har vært utslagsgivende for veldig mange for å ikke skaffe seg en elektrifisert bil. Det å kunne sette seg i bilen og kjøre dit du vil, uten å måtte tenke på hvor langt det er, er viktig for mange. Ved økt rekkevidde blir dette i større grad mulig, sier Thengs.

Tall fra SSB viser at det var 260.000 elbiler på norske veier ved inngangen til 2020. Det var en økning på 33 prosent i forhold til året før, og det er ingen grunn til å tro at denne veksten vil stoppe opp.

- I tillegg til rekkevidde, er det også kommunisert at det i løpet av de kommende årene vil komme enda flere ladestasjoner. For elbileiere vil dette gi økt fleksibilitet og kreve mindre planlegging. Dette er veldig positivt, men også nødvendig da det er klart at behovet for ladestasjoner øker i takt med utbredelsen av elbiler.

Les også: Elbilen trenger ikke være en bil nummer to

Større og bredere utvalg

I 2021 kommer det en rekke nye elektrifiserte biler, og flere elbileksperter spår dette til å bli det aller mest spennende elbilåret til nå. Vi vil kunne se alt fra små til store, dyre og eksklusive modeller til rimeligere folke-elbiler.

- Det jeg synes er litt kult er det nye designspråket vi vil se i år spesielt på Opel og Citroën. På de nye modellene som kommer vil vi se blant annet enklere grensesnitt, bedre oppkoblingsmuligheter for eksempel via app, samt generelt bedre plass som gir bedre komfort, sier Thengs.

Les også: Et nytt fleksibelt bilabonnement

Nytt av året er at vi vil se flere langt flere el-varebiler på markedet, noe som har vært svært begrenset tidligere.

- Det er helt klart at dette vil påvirke markedet, da vi i møte med kunder vet at det er både behov og et stort ønske om elektrifiserte varebiler. To av nykommerne våre i denne kategorien er Opel Vivaro-e og Citroën e-Jumpy som vi har forhåndssolgt en god del av. Disse bilene har lang rekkevidde og like god lastekapasitet som de fossile variantene.

Samlet vil nyhetene om økt rekkevidde, flere ladestasjoner og større utvalg trolig påvirke salget av elbiler fremover.

- Jeg tror elbilmarkedet bare vil fortsette å øke, da folk flest forstår at det er elbil som er fremtiden. Med alle nyhetene som kommer tror jeg de aller fleste vil kunne finne en elbil som passer til sin smak og behov, avslutter Thengs.

image

Planer om å kjøpe elbil?

Brage Finans tilbyr lån for både ny og brukt elbil. Med et grønt billån får du både lavere rente og gebyrer.

Få tilbud på grønt billån