Hopp til hovedinnhold

Dette kan du forvente av elbilene i 2023 og fremover

Det er alltid spennende med ny teknologi, og når det kommer til elbiler har det skjedd mye de siste årene. I 2023 vil flere nye modeller komme på markedet, og vi har snakket med salgssjef i Sandven AS, Christer Midthun, om hva du kan se frem til.

- 2023 vil trolig bli året hvor elbilene for alvor blir allemannseie. Vi vil se en rekke nye modeller med imponerende rekkevidde, smart teknologi og moderne design. Det er virkelig en spennende tid for elbilentusiaster, sier Midthun.

Sandven AS holder til på Kokstad i Bergen og har siden 1996 jobbet med salg av luksusbiler, og har etter hvert bygget seg opp som en av landets største på salg av håndplukkende premiumbiler. I dag forhandler de merkene Jaguar, Land Rover og Seres. I tillegg har de enerett i Norge på merket Dogde og Ram.

Les også: Ta med elbilen på ferie! 

Seres 3 og Seres 5 – Nye elbiler på markedet


Midthun trekker frem to spennende elbilmodeller som vil komme på markedet i 2023 – Seres 3 og Seres 5. Han forteller at begge modellene vil ha god rekkevidde og nyttig funksjonalitet som vil gjøre kjøreopplevelsen enda bedre. Han påpeker også at Seres 3 vil være en rimelig elbil, perfekt for de som ønsker seg en god hverdagsbil.

- Seres 5 er en fullutstyrt familiebil som definitivt vil tiltrekke seg de som ønsker seg en luksuriøs elbil med mye krefter og en rekkevidde som gjør det mulig å ta lange turer uten å måtte stoppe for å lade. Seres 3 er også en spennende nykommer som derimot vil passe for de som ønsker seg en pålitelig og rimelig elbil til daglig bruk. En perfekt bybil.

Midthun legger også vekt på designet til begge modellene, og at de vil ha et moderne og elegant utseende som vil tiltrekke seg oppmerksomhet på veien. Han påpeker også at Seres 3 mulig vil være en bil som vil appellere til en yngre kjøpegruppe som ønsker seg en stilfull og miljøvennlig bil.

- Jeg tror både Seres 3 og Seres 5 vil gjøre seg godt på markedet i 2023, og jeg er sikker på at mange vil bli fristet til å kjøpe en av disse flotte elbilene, sier Midthun.

Andre, nye modeller som Sandven AS vil være forhandler av og som Midthun har troen på fremover er Jaguar I-Pace, Dogde RAM 1500 Revolution og Range Rover Sport Electric.

Seres 3

Seres 3 - en spennende elbilnyhet 2023

Fremtiden for elbiler

I tillegg til spennende, nye modeller, vil det i årene fremover skje mye med elbilteknologien. Vi spurte Midthun om hans tanker om dette, og han peker på flere områder som vil fortsette å utvikle seg i fremtiden.

- En ting som definitivt vil utvikle seg er datateknologien i elbilene. Vi vil se større og flere skjermer i bilene, med mer innhold som kan vises samtidig. En spennende utvikling er også glasstak som kan fungere som skjerm, noe som vil gi enda flere muligheter for underholdning og informasjon mens man kjører – eller står i ro.

I tillegg til mer avansert teknologi, vil det også være fokus på å gjøre elbilene enda mer brukervennlige. Dette kan inkludere alt fra enklere grensesnitt på skjermene, til flere muligheter for personlig tilpasning av innstillinger og funksjoner.

- Brukervennlighet er en viktig faktor for mange når de skal kjøpe bil, og det vil definitivt være et område hvor elbilprodusentene vil legge mye fokus fremover. Vi vil se stadig mer avanserte løsninger for å gjøre det enklere for sjåførene å bruke alle de smarte funksjonene som finnes i elbilene, sier Midthun.

En annen viktig faktor for mange elbil-eiere er ladehastigheten. Selv om det allerede finnes imponerende ladehastigheter på markedet, vil det fortsette å være fokus på å gjøre lading enda raskere og enklere.

- Ladehastigheten vil fortsette å være en viktig faktor for mange, spesielt de som tar lange turer. Ved hjelp av mer avansert teknologi som gjør det mulig å lade på kortere tid vil være til fordel for mange. Når det er sagt, opplever jeg ikke at rekkevidde er noe kunden bekymrer seg like mye over lenger, da rekkevidden på elbiler generelt nå er ganske bra, sier salgs- og markedssjefen.

Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace

Hvorfor velge elbil fremfor fossil bil?


Foruten å være et miljøvennlig valg, har elbiler en rekke fordeler som gjør dem stadig med attraktive for bilkunder. Midthun trekker frem noen av disse fordelene:

- Elbiler har utvikler seg enormt de siste årene, og i dag er det mange gode grunner til å velge en elbil fremfor en fossil bil. For det første får du en helt annen kjøreopplevelse. Med en elbil får du en stillere bil og veldig god akselerasjon, sier Midthun.

- I tillegg er det billigere å fylle drivstoff dersom du lader hjemme, og du slipper å tenke på bensinstasjoner og bensinpriser. En annen fordel med elbiler er at du kan våkne opp hver dag med full bil. Det er deilig å slippe å tenke på å fylle opp tanken før du skal ut på tur.

Men det er ikke bare praktiske fordeler ved å velge elbil. Midthun legger også vekt på de langsiktige gevinstene:

- Det er viktig å tenke på fremtiden når man skal kjøpe bil. Vi vet at fossilbiler vil bli faset ut gradvis i løpet av de neste årene, og det betyr at en elbil kan være et smart investeringsvalg. Du får en bil som er mer fremtidsrettet og som vil beholde verdien bedre. I tillegg er det en god følelse å kunne bidra til en mer bærekraftig fremtid, avslutter Midthun.

Lån til elbil

Med stadig bedre funksjonalitet, økt rekkevidde og stadig flere lademuligheter, er det ingen tvil om at elbiler er i ferd med å endre spillereglene på veiene. Hvis du vurderer å kjøpe en bil i 2023, kan en elbil være et godt valg – både for lommeboken og for miljøet.

Få tilbud på grønt billån!